Henk de Jong liet na de laatste training van SC Cambuur in aanloop naar het duel tegen NEC vrijdagavond zijn licht schijnen op het treffen tussen de twee promovendi. Het kan voor Cambuur de vierde overwinning op rij worden in de Eredivisie, iets wat de Friezen nog nooit lukte. Dat geeft wel aan hoe Cambuur bezig is dit seizoen. Ze staan zevende in de competitie.

Om tot de vierde overwinning op rij te komen moet Cambuur winnen van NEC. Dat gaan ze proberen met een bijna volledig fitte selectie. Onder andere Marco Tol ontbreekt nog bij Cambuur. “Die kan nog niet meedoen. Hij heeft hechtingen in een wond, daar nemen we geen risico’s mee. Verder is het afwachten of David Sambissa erbij kan zijn”, aldus De Jong tegenover Leeuwarder Courant. Robin Maulun is wel weer beschikbaar.

Vorig jaar troffen beide ploegen elkaar natuurlijk in de Keuken Kampioen Divisie. Het treffen in Nijmegen eindigde toen in 0-0, met een zeer verdedigend NEC. De Jong hekelde de speelstijl van Rogier Meijer na afloop. De wedstrijd zal er vrijdagavond hoogstwaarschijnlijk anders uit gaan zien. “Maar wat zeker is, is dat NEC het heel goed doet dit seizoen. Dat vind ik mooi voor Rogier Meijer, die was nog jeugdtrainer bij De Graafschap toen ik daar werkte. Ik ben trots op hem, maar vrijdagavond zijn we even ‘vijanden’, dan telt alleen de winst.” Dat NEC het goed doet komt volgens De Jong door de goede trainers. “Meijer is een hele goede trainer met een goed idee over voetbal en daar houden ze zich aan vast.”

Vermoedelijke opstelling Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Bangura; Hoedemakers; Sambissa, Jacobs, Maulun, Kallon; Uldrikis.

Foto: Rob Koppers