Thomas Beekman stapt op huurbasis over naar Helmond Sport. De 21-jaar oude aanvallende middenvelder vergroot daarmee de ‘Nijmeegse enclave’ in Helmond die bestaat uit Kevin Bukusu (dit seizoen gehuurd van NEC) en oud-speler Jellert van Landschoot.

Vorig seizoen was Beekman nog invaller voor de ploeg van Rogier Meijer, maar sinds de promotie kwam hij veel minder in de plannen voor. In de eerste seizoenshelft mocht hij maar twee keer invallen: tegen Capelle in de beker en tegen Willem II in de Eredivisie. In de Keuken Kampioen divisie wist Beekman uiteindelijk drie keer te scoren, dit zal hij in Helmond willen gaan opschroeven.

“Het is voor Thomas van belang dat hij meer minuten gaat maken. Deze speeltijd heeft hij nodig om de volgende stap te zetten in zijn ontwikkeling. Daarnaast hebben we de optie om het contract van Thomas met één jaar te verlengen en met het spelen van wedstrijden in de Eerste Divisie krijgen wij nog een tikje beter zicht op zijn potentieel”, zegt Ted van Leeuwen op de website van NEC. “We wensen hem veel succes in Helmond.”

In Brabant komt Beekman een andere NEC-huurling tegen, namelijk Kevin Bukusu. Hij kwam in de eerste seizoenshelft negen keer in actie voor Helmond Sport. Ook Jellert van Landschoot speelt bij de Brabanders. De Belgische oud-NEC’er kwam dit seizoen al 21 keer in actie en wist daarin zelfs negen keer te scoren.

Foto: Rob Koppers