Natuurlijk zijn supporters boos, natuurlijk zijn investeerders boos. We zijn allemaal boos, teleurgesteld, verbolgen en vol van onbegrip. We moeten wel de juiste mensen aanspreken op het eindresultaat dit seizoen.
Ik ben zelf diverse malen wezen observeren in de Goffert, nog nooit dit seizoen waren wij zo erg voer voor de landelijke pers, pers die maar één belang heeft: het plaatsen van zoveel mogelijk NEC nieuws, niet kijkend of de juistheid van de berichtgeving klopt.
De nieuwsgaring die vandaag insloeg als een bom in Nijmegen is niet afwijkend aan die we afgelopen zondag vernamen, namelijk dat Boekhoorn erg boos was op het gerealiseerde resultaat, logisch toch? We zijn namelijk allemaal boos over het eindresultaat, en laat Boekhoorn nu ook gewoon supporter zijn. Zijn uitlatingen, of verwachtte uitspraken (want niemand anders dan hij kan dit bevestigen, en zolang hij geen interviews geeft,  blijft dit een vermoeden) zijn mijns inziens gebaseerd op emotie.
Dat de landelijke pers dit aangrijpt om het doodvonnis te tekenen van alle beleidsbepalers in de Goffert is ter verantwoording van deze pers, enige nuances en ruggespraak bij verantwoordelijke was hierin wel zo netjes geweest.
NEC heeft een zeer bewogen jaar achter de rug, waarin een reorganisatie van het kantoorpersoneel zat, een ontslag van een technisch directeur, het aanzetten van een nieuwe algemeen directeur, en het verkopen/uitlenen van spelers die uitgerangeerd waren door NEC.
De sportieve periode hoeft niet geëvalueerd te worden, deze is algemeen bekend, en de verantwoordelijke daarvoor moet zijn eigen verantwoording nemen. Het overige op het stadionplein is wel opzichtig beter geworden. Diverse geledingen op de Goffert hebben grote stappen gemaakt, met als paradepaard de commerciële werkgroep, die in een jaar van slecht voetbal en recessie toch een plus van 12% wist te realiseren.
Zonder ‘veren in de kont’ en ‘pek en veren’ te gebruiken, moeten wij als supporters wel de juiste mensen beoordelen op wat ze gedaan hebben. Juist wij, omdat landelijke media juist nu op onze club duiken om een eigen verhaal te maken dat gebaseerd is op verkoopcijfers en geen feitelijkheden.
Ik heb te doen met de medewerkers die ontslagen zijn, medewerkers die het veel beter hebben gedaan als de elf op het veld, en daardoor ook een beter lot verdiend hebben. Hierbij krijgt 50% van de directie krediet, en die ander 50% moet zijn verantwoording nemen.
Harold