Syb van Ottele heeft NEC verlaten. De achttienjarige verdediger maakt per direct de overstap naar SC Heerenveen, waar hij een contract tot medio 2024 ondertekent. Bij NEC speelde hij uiteindelijk maar negen wedstrijden.

“Syb stond al een tijdje bij ons op de radar”, zegt Gerry Hamstra, technisch manager van Heerenveen op de clubsite. “Hij is een talentvolle, moderne en veelzijdige verdediger die ook goed aan de bal is. We zien in hem iemand die zich bij ons verder kan ontwikkelen en uit kan groeien tot een vaste waarde. We zijn blij dat hij voor ons heeft gekozen.”

Wilco van Schaik reageert op de transfer van de geboren Nijmegenaar. “Syb gaf enige tijd geleden bij ons aan te willen vertrekken om een vervolgstap te maken in zijn carrière. Die keuze hebben we als club te respecteren, ondanks dat het een speler is die uit de eigen kweek komt en pas dit seizoen bij het eerste elftal is aangesloten. Toen SC Heerenveen zich meldde hebben we goede afspraken kunnen maken, zowel voor nu als voor in de toekomst. We wensen Syb veel succes in Friesland!”