Jong NEC heeft maandagavond met liefst 5-1 gewonnen van Jong SC Heerenveen. Morad El Haddouti was de grote man aan Nijmeegse zijde. De twintigjarige aanvaller maakte een hattrick voor de ploeg van trainer Ron de Groot.

De Groot had de beschikking over verschillende spelers van het eerste elftal. Zo deden Robin Buwalda, Josef Kvida, Mart Dijkstra, Paolo Sabak en Kevin Jansen mee.

Heerenveen kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong via Rodney Kongolo, die de bal over keeper Marco van Duin lobte. Door de eerste goal van El Haddouti stond het bij rust 1-1 en in de tweede helft sloeg de rechtsbuiten kort achter elkaar twee keer toe. In de slotfase maakte Dijkstra er 4-1 van, waarna Hicham Haouat de eindstand op 5-1 bepaalde.

Jong NEC heeft na drie wedstrijden zes punten gepakt en staat daarmee in de middenmoot van de beloftencompetitie A.

Beginopstelling Jong NEC: Van Duin; Hoogveld, Buwalda, Van Zutphen, Kvida; Dijkstra, Sabak, Jansen; El Haddouti, Van Zundert, Haouat.