Sontje Hansen gaat snel een vierjarig contract tekenen bij NEC. De 20-jarige aanvaller van Ajax, die door veel Eredivisieclubs werd begeerd, heeft een aflopend contract in Amsterdam. Interesse uit binnen- en buitenland heeft hem er niet van doen weerhouden te kiezen voor een verbintenis in Nijmegen.

Hansen gold jarenlang als groot talent op de Toekomst en Ajax deed hem dit seizoen een aanbieding voor een langer verblijf. Hansen besloot niet op het aanbod in te gaan en kon rekenen van interesse uit binnen- en buitenland. Zijn keuze is gevallen op NEC, waar vaker talentvolle aanvallers de sprong naar een topclub maakten. Denk aan Alireza Jahanbakhsh (AZ), Arnaut Danjuma (Club Brugge) en Anthony Musaba (AS Monaco).

Bij NEC kan Hansen worden gezien als de (potentiële) vervanger van Musaba, die komende zomer weer terugkeert van zijn huurperiode bij NEC in Monaco. Voor Elayis Tavsan sluimert interesse. Hansen speelt in Amsterdam met name op de rechtsbuitenpositie, maar kan op alle posities in de voorhoede uit de voeten.

Hansen sloot eind 2019 al aan bij het eerste van Ajax onder Ten Hag. Nooit wist hij echt door te breken, waardoor hij bleef steken op twee optredens op het hoogste niveau. Voor Jong Ajax kwam Hansen vaker in actie: in de Keuken Kampioen Divisie heeft Hansen 84 wedstrijden achter zijn naam staan. Daarin scoorde hij dertien keer en gaf hij evenzoveel assists. Sinds hij de club te kennen gaf zijn contract niet te willen verlengen, zit Hansen vooral op de bank.

De komst van Hansen mag met recht een stunt van Carlos Aalbers worden genoemd. Naast Ajax zouden ook FC Augsburg en Standard Luik de in Hoorn geboren aanvaller in willen lijven. NEC verraste zondag al met het aantrekken van Mees Hoedemakers, een van de sterkhouders van kersvers degradant SC Cambuur de afgelopen seizoenen.

Foto: Orange Pictures