Sontje Hansen zal niet fantastisch slapen na zijn gemiste kans in de eerste helft tegen Heracles. De aanvaller maakte het goed door een fraaie assist te geven op Koki Ogawa en zag zijn ploeg de uitstekende vorm doortrekken. Een mooi seizoen ligt in het verschiet volgens Hansen.

“We begonnen slordig met die snelle tegengoal”, begint Hansen tegenover ForzaNEC. “Vervolgens hebben wij nog geluk gehad met die buitenspel goal. Dan weet je dat het moeilijk wordt, maar daarna waren wij de betere ploeg. We creëerden veel kansen. Ik had er zelf ook wel één mogen afmaken, daar ga ik niet lekker van slapen. Gelukkig heb ik het goed gerepareerd met een assist.”

Toch ging het de vleugelaanvaller niet in de koude kleren zitten toen hij zijn kans op een doelpunt aan zich voorbij zag gaan. “De hele eerste helft bleef dat in m’n hoofd spoken. Ik ben een aanvaller die goals wil maken en assists wil geven. Je wilt belangrijk zijn voor de club.” Dat zal na het vertrek van clubtopscorer Magnus Mattsson nu wel moeten. “Nu Magnus weg is hebben we spelers nodig die goals gaan maken en assists afleveren. Het brengt geen druk, maar het motiveert mij wel. We zitten in een goede flow en dan is het logisch dat spelers verkocht worden. Het voelt lekker dat we tegen Heracles verder gaan met waar we mee bezig waren.”

Zelfkritisch

In de eerste helft kreeg NEC een kansenregen, maar doelman Michael Brouwer bleek een sta-in-de-weg. “Je weet dat er nog een tweede helft te spelen is. Er was een goed gevoel in de kleedkamer in de rust. We bleven doorgaan, ook dankzij de fans. Het was een héérlijke avond met de supporters.” Die avond werd voor Hansen alleen maar mooier met een fraaie assist op de tweede treffer van Koki Ogawa. Toch blijft het talent zelfkritisch. “Ik ben zeker nog niet tevreden over m’n rendement. Het is natuurlijk mijn eerste seizoen in de Eredivisie. Hiervoor heb ik bij Jong Ajax gespeeld. Alleen omdat ik bij Ajax gespeeld heb, leg ik dat lat voor mijzelf wat hoger. Ik heb nu te weinig geleverd, maar daar ben ik mee bezig.”

Door de zege op Heracles staan de Nijmegenaren nog maar één plekje onder Ajax. “Ik heb het al eerder gezegd dat we voor plek vijf en zes gaan spelen. Ajax wordt beter, maar dat worden wij ook. We zullen gaan zien waar we eindigen.” Of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren weten we over veertien wedstrijd. Dinsdag hervat NEC eerst het bekertoernooi tegen ADO den Haag. Dat kan een bekersprookje gaan worden. “We gaan er met een goed gevoel heen. De halve finale is in zicht. Dan zou het leuk zijn als we tegen Vitesse moeten. Daar hebben we nog wat goed tegen te maken”, sluit een gretige Hansen af.

Foto’s: Rob Koppers & Orange Pictures