Sontje Hansen was met zijn twee goals en een assist de belangrijkste man aan de kant bij NEC tijdens de derbywinst op Vitesse. De vleugelspeler viel in de rust in, aangezien hij nog niet helemaal fit was.

“Dit voelt prachtig. Dit had het team nodig, dit had NEC nodig. Een mooie overwinning”, reageert Hansen op de vraag hoe hij zich voelt na zijn prestatie. Na zijn doelpunt trok Hansen zijn shirt uit. “Van tevoren dacht iedereen dat we deze wedstrijd moesten uitspelen. Door heel veel emotie dacht ik daar niet meer aan en ging mijn shirt uit. Er komt een finale aan en ik ben een weekje ziek geweest. Daardoor heb ik een kleine terugval en moet ik vanaf de bank beginnen. Het is lastig en ik wil gewoon graag de finale spelen. Ik ben bang dat ik niet fit genoeg ben om die finale te spelen.”

De vleugelspeler erkent het belang van de overwinning op de Arnhemmers. “Het is mijn eerste uitwedstrijd tegen Vitesse. Het is heel belangrijk voor heel Nijmegen dat we eindelijk weer een keer gewonnen hebben. Om daar dan belangrijk in te zijn met twee goals en een assist is alleen maar mooi. Ik vind dit soort wedstrijden de mooiste om te spelen. Jammer genoeg zal hij binnenkort waarschijnlijk niet meer gespeeld worden”, knipoogt Hansen. “Ik vind het heerlijk om met die zenuwen in mijn buik te spelen. Dan ben ik op mijn best. Als teveel op je gemak bent tijdens een wedstrijd, is dat niet goed. Dit soort dingen zijn heel mooi.”

Meer laten zien

De kwaliteiten van Hansen staan buiten kijf, maar hij is nog niet tevreden en wil meer van zich laten zien richting volgend seizoen. “Ik heb nog geen negentig minuten gespeeld. Ik denk ook dat de stap van Jong Ajax naar NEC is het nog lastiger om de echte Sontje te laten zien als je niet fit bent. De goals maak je meestal in de laatste 30 minuten. Zeker als de ruimtes dan groter zijn, maar als je er dan uit wordt gehaald, dan wordt dat lastig.”

Ajax speelt later op de zondag nog tegen Feyenoord, maar op het moment van schrijven staan de Nijmegenaren boven de oude club van Hansen. “Ik speel nu bij NEC. Ajax is onze concurrentie, dus ik hoop dat ze verliezen. Dat zou mooi zijn voor ons. Elke wedstrijd is nu een finale, dus moeten we alles geven en gefocust beginnen. Niet alle spelers zijn fit natuurlijk, dus hebben we iedereen nodig. Volgende week moeten wij tegen PEC Zwolle en Ajax tegen Twente, dus dan zou het helemaal mooi zijn als zij twee keer verliezen en wij twee keer winnen.”

Borges Sanches

De buitenspeler kreeg deze week een klap te verwerken toen bekend werd dat Yvandro Borges Sanches niet meer in actie zal komen voor NEC. “Ik ga hem vanmiddag zien. Hij heeft die steun nodig en we blijven maatjes. Het is maar een uur en kwartier rijden, dus dat valt wel mee. Als ik straks thuis kom, pak ik mijn kleren en ga ik meteen daar heen.” Op de vraag wie er na de wedstrijd het meeste los ging, geeft Hansen een opvallend antwoord. “De trainer ging het meeste los. Het was best rustig en opeens ging hij iedereen hypen, dat was wel mooi. Het is prachtig dat we hebben gewonnen. Ik ken hem als een rustige man die heel veel grapjes maakt en heel veel lacht. Het is mooi dat hij dat doet.”

Foto: Orange Pictures