Dat het aan de andere kant van de Waal niet goed gaat is duidelijk. Vitesse verloor afgelopen weekend met maar liefst 5-0 van directe concurrent Almere City en gaat daardoor als hekkensluiter de winterstop in. Toch had het er zomaar anders uit kunnen zien bij de Arnhemmers als ze een aantal spelers hadden gehad die nu bij NEC spelen.

De Gelderlander komt namelijk met het nieuws dat de selectie van Vitesse voornamelijk bestaat uit spelers die tweede keus waren. De Arnhemmers hebben volgens de krant deze zomer ook geïnformeerd bij Bas Dost, Sontje Hansen en Ruben van Bommel. Laatstgenoemde stond ook in de belangstelling van NEC, maar koos uiteindelijk voor de uitdaging bij AZ. Dost en Hansen tekenden deze zomer natuurlijk wel in Nijmegen.

Hansen is een vaste waarde bij de ploeg van Rogier Meijer. Afgelopen weekend was hij belangrijk tijdens de 4-1 overwinning van NEC tegen Fortuna Sittard. De buitenspeler scoorde en gaf ook een assist. Bas Dost speelde niet al te veel duels voor NEC voordat het zo verschrikkelijk misging tijdens de uitwedstrijd tegen AZ. Toch werd de boomlange spits al snel een publiekslieveling in Nijmegen vanwege zijn goals en zijn werklust.

Foto: Rob Koppers