Sontje Hansen speelde tegen SC Heerenveen voor het eerst dit seizoen bijna de volledige negentig minuten mee. Hij moest echter net voor tijd het veld verlaten vanwege een blessure aan zijn schouder. Daarnaast was de buitenspeler niet te spreken over zijn eigen spel.

“Ik heb een zwakke schouder. Als ik er een paar keer op val of een rare beweging maak, krijg ik daar last van. Het gebeurt vaker, het is wel klote. Dit blijft nu wel twee, drie weken en dan kan ik geen volle krachttraining doen.” Hansen baalde van het spel van NEC, maar is ook kritisch op zichzelf. “Vandaag speelde ik echt slecht. Ik was heel slordig en ik denk als ik mijn aannames beter had gedaan, dan was ik vaker in de één tegen één gekomen. Daar ligt mijn kracht en dat gebeurt nu niet. Dan zie je dat het meteen een stuk minder loopt dan de afgelopen twee weken.”

“Natuurlijk hebben we een puntje gepakt, maar als ik scherper was geweest, hadden we meer dreiging gehad. Op het laatst hadden we wat kansjes. Ik moet het nog terugzien, maar volgens mij werd de bal twee keer niet geraakt. Dat soort dingen kunnen een wedstrijd beslissen. We waren niet beter dan Heerenveen en hebben niet goed gespeeld. Wij hadden een paar kansjes op het eind, maar Heerenveen domineerde de hele wedstrijd. Dus is een punt wel terecht.”

Fitter worden

Hansen is redelijk begonnen aan zijn periode bij NEC, maar hij erkent ook dat het altijd beter kan. “Voor deze wedstrijd had ik een goede drive. Ik vind dat ik de afgelopen twee wedstrijden een hoop dreiging gaf. Het ontbreekt alleen aan doelpunten en assists. Nu had ik wel een assist, maar speelde ik een slechte wedstrijd. Het gaat erom dat ik helemaal fit word en meer goals en assists ga maken. Ik eis veel van mezelf en ben gefocust op fitter worden. Ik was heel moe op het einde, maar ik moet er wel naartoe dat ik 90 minuten ga spelen.”

In de interlandperiode mag Hansen, net als Dirk Proper, weer afreizen naar Jong Oranje. “Het is altijd leuk om gekozen te worden voor het Nederlands Elftal en het logo te mogen dragen. Die boys kan ik dan af en toe zien en daar verheug ik me op. Het is nu natuurlijk niet zo lang geleden, maar het is wel altijd leuk daar. Dat gaat nu niet anders zijn”, blikt Hansen positief vooruit.

Foto: Orange Pictures