Sontje Hansen was vrijdagavond tegen FC Volendam bepalend. De 21-jarige buitenspeler van NEC zette zijn ploeg op voorsprong en gaf later ook nog een assist. Genoeg voor een vermelding in meerdere Elftallen van de Week.

Bijvoorbeeld bij Voetbal International. Bij hen kreeg de in Hoorn geboren aanvaller een 7,5 na zijn optreden tegen de laagst geklasseerde ploeg in de Eredivisie. Daarmee was hij de best beoordeelde NEC’er en genoeg om bij de beste elf spelers van speelronde 24 te horen. Daartoe behoorden ook drie oud-spelers van de Nijmegenaren: Rodrigo Guth, Bas Kuijpers en Ragnar Oratmangoen speelden ook sterk afgelopen weekend.

Complimenten voor Sano

Bij ForzaNEC was Hansen, samen met Kodai Sano, ook goed voor een 7,5. De Japanner, die net als tegen SC Cambuur in de KNVB Beker, op het middenveld startte, kreeg veel complimenten na zijn uitmuntende spel afgelopen week. Hans Kraaij jr. was bij ESPN lovend over Sano. “Het is echt een genot om naar deze jongen te kijken. Hij is dynamisch, altijd aanspeelbaar ook in de drukte, heeft een goede techniek, speelt 90% van zijn ballen vooruit – ook best lekker – en hij maakt zo af en toe een goal. Deze jongen is negentien, ik zat te denken waar ik hem mee zou kunnen vergelijken. Hij lijkt een beetje op Quinten Timber, met inhoud en van box to box. Hij heeft de hele eerste seizoenshelft alleen maar warmgelopen, maar hij is nu eindelijk warm.”

Foto: Orange Pictures