Bij Go Ahead Eagles is er nog een flinke kater aanwezig. Dat komt door de bittere nederlaag tegen Ajax (2-3) afgelopen weekend. Toch kan de ploeg van René Hake de nederlaag snel doen vergeten door te winnen van NEC in de achtste finale van de beker.

“Het totaalbeeld was dat het voor veel mensen een prachtig duel was om naar te kijken”, blikt Hake terug op het duel tegen Ajax op de clubwebsite. “Maar als ik als trainer naar die wedstrijd kijk, dan vond ik ons goed, maar niet goed genoeg. We creëerden welliswaar veel kansen, maar de ballen vlogen er niet in, terwijl we de goals wél tegen kregen.” ESPN-analist Kenneth Perez vond het na afloop ook teleurstellend dat Go Ahead Eagles een tegenstander als Ajax niet makkelijk had kunnen oprollen.

De Deventenaren kenden een goede eerste seizoenshelft. Effectief voetbal, het afmaken van kansen en weinig tegengoals krijgen. Dat leidde voor de winterstop tot een knappe zesde plek op de ranglijst. “We dwongen af dat we de wedstrijden wonnen. Als we dat willen blijven doen, wat we voor de winterstop hebben opgebouwd, moeten we het beter doen dan tegen Ajax.”

Kwaliteit NEC

Woensdag staat er een plek in de kwartfinale van het bekertoernooi op het spel. Een ding is duidelijk: bij verlies eindigt het bekeravontuur voor een van de twee ploegen. “Het gaat een zware wedstrijd worden. NEC heeft is een goede ploeg. Aan het begin was het nog wat wisselvallig, maar dat hebben ze goed rechtgetrokken. Tegen Feyenoord hebben ze laten zien dat ze overeind kunnen blijven, terug in de wedstrijd komen en een punt uit het vuur te slepen.” Eerder was Hake ook al lovend over de Nijmegenaren. Hij is dan ook op z’n hoede. “Het elftal heeft veel kwaliteiten. Magnus Mattsson draait een ijzersterk seizoen. Philippe Sandler is van toegevoegde waarde voor Rogier Meijer. Daarnaast hebben ze ook nog een aantal routiniers.”

Toch ziet de 52-jarige oefenmeester kansen voor een plekje in de volgende ronde. “We moeten het gevoel van de vorige bekerwedstrijd meenemen. Onze spelers moeten voelen dat er een kans is om iets moois te kunnen creëren in het bekertoernooi”, sluit Hake af.

Vermoedelijke opstelling Go Ahead Eagles: De Lange; Deijl, Amofa, Kramer, Kuipers; Linthorst, Willumsson, Rommens; Adekanye, V. Edvardsen, O. Edvardsen.

Foto: Rob Koppers