Go Ahead Eagles wil tegen NEC weer eens een goed resultaat halen. De laatste drie duels gingen verloren voor de nummer 12 van de Eredivisie, waar de ploeg tot de winterstop amper nederlagen leed en zelfs een reeks van elf ongeslagen wedstrijden neerzette. Afgelopen woensdag speelde de ploeg van Rene Hake een inhaalwedstrijd tegen RKC (3-1 nederlaag).

Het verzinnen van een opstelling lijkt voor Hake ook steeds ingewikkelder te worden. Tegen RKC moest smaakmaker Oliver Edvarsen geblesseerd naar de kant en voor hem komt het duel met NEC te vroeg. Ook sterkhouder Jamal Amofa is er niet bij. Hij pakte tegen RKC weliswaar pas zijn vierde gele kaart van het seizoen, maar Amofa had nog een kaart uit het vorige seizoen staan en is zodoende geschorst.

Hake vindt het een uitdaging om met al die wedstrijden in korte tijd ook nog eens iedereen fit te houden. Daarom besloot hij woensdag om Enric Llansana rust te geven. Hij wil het tegenover regionaal dagblad De Stentor echter niet over rouleren hebben. “Want je kijkt elke keer naar de beste elf die je kunt brengen”, vertelde de trainer.

Tekie

Wie de trainer in ieder geval niet meer kan brengen is Tesfaldet Tekie. Het contract van de Zweedse middenvelder werd op deadline day ontbonden door Go Ahead. De middenvelder wil op zoek naar een nieuwe omgeving om zo zijn plezier in het voetbal terug te vinden. Tegen RKC werd de plek van Tekie opgevangen door verdediger Jay Idzes, maar zeker vanwege het ontbreken van Amofa lijkt dat tegen NEC niet te gaan gebeuren.

Een hoop moeilijke keuzes dus voor Hake, die inmiddels ook de hete adem van de ploegen rond de degradatiestreep gaat voelen. Go Ahead staat namelijk nog maar vier punten boven FC Emmen, dat zestiende staat. Zeker met de huidige problemen lijken het moeilijke weken te worden voor Hake, maar met een goed resultaat tegen NEC kan de wereld er ook zomaar anders uitzien. Zondag trappen Go Ahead Eagles en NEC om 14:30 uur af in de Adelaarshorst. Scheidsrechter is Erwin Blank.

Vermoedelijke opstelling Go Ahead Eagles: De Lange; Deijl, Idzes, Nauber, Fontán; Linthorst, Willumsson, Llansana; Sow, Lidberg, Adekanye

Foto: Rob Koppers