Lang leek NEC met minstens één punt de lange terugreis naar Nijmegen te gaan maken. Invaller Romano Postema bezorgde FC Groningen echter met twee doelpunten alsnog de overwinning. Rodrigo Guth was logischerwijs niet blij over het resultaat, maar helemaal niet over de rode kaart. “We zijn boos door de rode kaart maar ook door de tegendoelpunten.”

“Het was een zware wedstrijd voor ons. Al vroeg komen we met tien man te staan en dat verandert alles”, is de Braziliaan duidelijk. In de kleedkamer werd deze rode kaart gelijk bekeken. “Ik denk niet dat het rood is, al helemaal niet zo vroeg in de wedstrijd. Geel voor beide was meer op zijn plaats geweest. Dat maakt ons boos, maar de tegendoelpunten die we incasseren ook. We hebben tot het einde gevochten en geprobeerd de drie punten mee terug te nemen, maar helaas mocht het niet zo zijn.”

Drie van de vier doelpunten waren kopballen van de Groningers. De aanvallers van de thuisploeg hadden soms (te) veel ruimte in de zestien van de Nijmegenaren en maakte daar dankbaar gebruik van. “Ik heb een paar doelpunten terug gezien, maar niet allemaal. Drie van de vier doelpunten waren zo goed als identiek. Het is moeilijk te zeggen hoe dat komt. Met een man minder kom je toch te kort denk ik met die voorzetten in de zestien. Door die rode kaart zijn de ruimtes groter en wordt het voor ons moeilijker om Groningen van ons af te houden.”

“We moeten de dapperheid en mentaliteit meenemen in de aankomende wedstrijden. Zelfs met een man minder hebben we enorm geknokt voor wat we waard waren en kwamen we zelfs nog op voorsprong. Dit moeten we in alle wedstrijden laten zien tot aan het einde van het seizoen. Gelukkig tegen Sparta beginnen we gewoon weer elf tegen elf”, eindigt een lachende Guth.

Foto: Orange Pictures