Door de schorsing van Ivan Marquez mag Rodrigo Guth zijn basisdebuut gaan maken in de Eredivisie. De Braziliaan stond in de KNVB beker tegen Capelle al wel in de basis maar kwam in de Eredivisie nog amper in actie. Zes minutes zelfs maar om precies te zijn.

“Ik heb er veel zin in. Het is voor het team een belangrijke wedstrijd en voor mij dus ook. Ik hoop dat alles goed zal gaan”, zegt Guth na de training van vrijdag. “Er is nog niks bekend maar we hebben de opstelling al wel geprobeerd nu net. We hebben PSV bestudeerd en we hopen op een goed resultaat.”

Voor Guth wordt het een bijzondere wedstrijd aangezien het feit dat hij zichzelf tot nu toe amper heeft kunnen laten zien aan de Nijmeegse supporters. Tegen Feyenoord mocht hij even invallen maar verder deed hij niet mee in de Eredivisie. Daar komt zondag waarschijnlijk verandering in. “Ja dit seizoen is moeilijk voor mij, maar ook dat is voetbal. Soms speel je en soms speel je niet. Ik moet er voor zorgen dat ik klaar sta als het team mij nodig heeft.”

“Tegen RKC was een moeilijke wedstrijd en we misten veel jongens. Er waren veel spelers geblesseerd en ik was ziek. Ook nu zijn er een paar ziek dus dat is niet gunstig. Ondanks dat werken we hard en bereiden we ons voor op de wedstrijd van zondag. Tegen grote teams spelen is altijd extra motivatie en door de goede trainingen van deze week zullen we er klaar voor zijn”, sluit een strijdlustige Guth af.

Foto: Orange Pictures