Rodrigo Guth is bezig aan een ijzersterk seizoen en trainer Rogier Meijer liet recentelijk al blijken wel oren te hebben naar een langer verblijf van de Braziliaanse centrumverdediger. Guth kreeg dit zelf ook mee en sprak al met technisch directeur Ted van Leeuwen. “Maar de focus ligt nu eerst op de laatste drie wedstrijden. Dan zien we weer verder.” 

Guth is op zijn plek bij NEC. Na een moeilijke eerste paar maanden in een nieuwe omgeving kreeg hij plotseling de kans door een schorsing van Ivan Marquez. Dat ging dusdanig goed dat de Atalanta Bergamo-huurling daarna geen wedstrijd meer miste. “Ik voel de liefde van de club, de support van de fans. Daar hecht ik heel veel waarde aan.“

Ondanks drie nederlagen op rij, zit het zelfvertrouwen wel goed bij Guth en zijn teamgenoten in aanloop naar de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, komende zondag. “We hebben drie keer prima gespeeld. Er is alleen een probleem: we scoren niet. Daar werken we hard aan met z’n allen en moet zondag tegen Go Ahead beter gaan.” Toch waren een hoop fans wat minder enthousiast over het duel tegen FC Utrecht. Guth is het daar niet helemaal mee eens. “Ook die wedstrijd creëerden we een hoop kansen en lieten we weer na om te scoren. Ze waren de eerste helft wat sterker, maar echt grote kansen hebben we niet weggegeven.”

Het steekt de verdediger dat er weer werd verloren door een tegengoal uit een corner. “We trainen er echt heel veel op. Elke week weer, we passen ons daarin ook aan aan de tegenstander. Werken met andere systemen. Het is ook wel een beetje geluk, want tegen Utrecht stond er toevallig een van hun op de goede plek. Dat had net zo goed andersom kunnen zijn.” Om te beginnen tegen Go Ahead? “Dat zou lekker zijn”, sluit de altijd goedlachse Guth af.