Rodrigo Guth kende een nogal moeizame start in Nijmegen. De Braziliaanse huurling van Atalanta Bergamo moest wachten tot september voor zijn eerste minuten, maar door de blessure van aanvoerder Barreto is de jongeling al een paar wedstrijden basisspeler. Ook tegen Heracles Almelo startte de verdediger en vond dat NEC twee punten verloor.

Bang voor een nederlaag was Guth geenszins, en zag anderzijds dat er misschien wel wat meer in had gezeten. “Het was een zware wedstrijd, zeker als je een tijdje niet gespeeld hebt. We hebben zeker de kans gehad om de wedstrijd naar ons toe te trekken, maar helaas is dat niet gelukt. Tegen Feyenoord zal het wel anders moeten; willen we de punten hier houden zullen we efficiënter om moeten gaan met de kansen die we krijgen. Persoonlijk ben ik wel tevreden over vanavond. Ik heb mijn werk gedaan om het team te helpen. De samenwerking met de andere verdedigers is prima, ik voel me goed en ben blij om te doen wat ik kan voor het team!”

Guth is het Italiaanse voetbal gewend, waar hij vorig seizoen actief was voor Pescara in de Serie B. Heel veel verschil ziet Guth niet als het om het voetbal en in het bijzonder om het verdedigen gaat. “Het hangt een beetje af van de tegenstander, net zoals hier. De ene tegenstander is wat technischer, de andere tegenstander is meer fysiek ingesteld. Heel veel verschil zit er dus niet echt in,” sluit de verdediger af.

Foto: Rob Koppers