Rodrigo Guth is uiteraard boos na de 4-1 afstraffing tegen Vitesse. De verdediger moest 4 tegengoals incasseren, iets wat maar heel sporadisch voorkomt bij NEC.

“Het is geen goed gevoel. Iedereen is boos over wat er vandaag is gebeurd. De eerste twee goals waren praktisch hetzelfde, corners. Dan komt t aan op kleine details. Dat moeten we recht gaan zetten.” Het is een sporadische uitschieter voor de Nijmeegse verdediging, die normaal gesproken zo geprezen wordt. “We moeten scherper zijn tijdens de corners en vrije trappen. Überhaupt meer gefocust zijn tijdens wedstrijden. Deze situaties beslissen vandaag een wedstrijd.”

De tegengoals kwamen snel achter elkaar, Guth had niet het idee dat NEC overlopen werd in die fase. “Dat is lastig om te zeggen. We hadden zelf net gescoord, dus voelden ons goed. We probeerden het spel te maken, soms gebeurt dat en dat is heel vervelend.” In de eerste helft kwam NEC niet van zijn eigen helft af. “De eerste helft was heel zwaar. Ze zetten ons flink onder druk en we konden daar niet onderuit voetballen. We moeten meer vechten en blijven pushen. Komen we er dan toch niet doorheen, dan moeten we in ieder geval goed verdedigen. Dat deden we in de eerste helft. Vanuit daar wilden we dan op zoek naar de goal. Helaas konden we het resultaat niet over de streep trekken.”

Het wordt voor Guth een vervelende zondag verder. “Vandaag zal niet leuk worden, morgen waarschijnlijk ook niet. We hebben één dag om ons weer voor te bereiden op de volgende wedstrijd. Dat is zo in het voetbal. Voor de volgende week staat dan ook weer een nieuwe uitdaging voor de deur. We moeten begrijpen wat hier vandaag mis is gegaan en dan de fouten corrigeren.” Het zelfvertrouwen van de Braziliaan is nog niet weg. “Het gaat niet om één wedstrijd. Natuurlijk was vandaag een speciale wedstrijd en voelen we ons heel slecht over het resultaat, maar we weten onze potentie. We weten allemaal wat we wel goed doen. Verder moeten we hier niet te veel meer aan denken. Het is een slechte situatie, maar we moeten ons voorbereiden op volgende week.”

Foto: Orange Pictures