NEC gaat deze zomer aanpassingen doen aan de velden op De Eendracht. Zo krijgt het hoofdveld een nieuwe toplaag en wordt veld 2 (het huidige trainingsveld van het eerste) een kunstgrasveld. Veld 3 en 4 worden de nieuwe trainingslocaties voor het eerste. Veld 3 wordt een zogenaamd hybride veld, wat inhoudt dat er een paar procent kunstgras is vermengd in een natuurgrasveld. Zo’n veld kan een hogere belasting aan dan gewoon gras. “Zo komt al het natuurgras voor het eerste bij elkaar te liggen in de bossen”, aldus Theo van Benthum, stadionmanager van NEC.

“Bij De Eendracht heb je voor de academie het kunstgras gecentreerd en iets verderop in het bos de trainingslocatie voor het eerste met veld 3 en 4. Het is handig om dat bij elkaar te hebben. Voor de academie is het ook handig dat ze voor wedstrijden niet helemaal door het bos moeten om te kunnen spelen. In het bos is het ook een hele goede locatie voor natuurgras en dat allemaal bij elkaar is de reden dat we dit besluit hebben genomen.”

Grote investering

Met de vernieuwing van De Eendracht borduurt NEC voort op de ingeslagen weg richting een gezonde club, ook al is dit nu een flinke investering. “Dit moet gebeuren als je wilt groeien. Goede faciliteiten zijn erg belangrijk en dat is ook de visie van de club. Marcel Boekhoorn draagt daar natuurlijk ook aan bij. Hij vindt ook dat we de faciliteiten moeten verbeteren en daar gas op moeten geven.”

De eerste werkzaamheden op het sportcomplex hebben al plaatsgevonden. Daarnaast meldt Van Benthum dat het de bedoeling is dat voor de start van het nieuwe seizoen alles gereed is.