Jay-Roy Grot was de gevierde man na NEC-FC Twente. Met twee doelpunten nam hij zijn ploeg bij de hand en dat resulteerde eindelijk weer in een driepunter. ForzaNEC sprak met hem na afloop van de wedstrijd.

Grot was zo blij als een kind. Hij mocht voor de tweede keer dit seizoen in de basis beginnen, maar de eerste keer was alles behalve succesvol. "Ik kon voor de wedstrijd alleen maar hopen dat ik zou scoren, en als dat dan ook gebeurt, is het niet te beschrijven. En dan valt ook de tweede binnen, geweldig, een heerlijk gevoel."

De 18-jarige aanvaller zag al aankomen dat hij in de basis zou gaan starten. "Ik zag het op de training al een beetje. Ik kreeg meerdere keren een hesje, maar vandaag hoorde ik pas officieel in de wedstrijdbespreking dat ik zou gaan spelen. Ik had in de beginfase best veel balverlies. Gelukkig kreeg ik die goede pass van Kevin Mayi waardoor ik het doelpunt kon maken. Vanaf toen ging alles eigenlijk veel beter."

De 2-0 was geen voorzet, maar een schot op doel, aldus de man of the match. "Ja, ik had heel veel ruimte, ik had veel tijd. Ik was aan het kijken maar het was er heel erg druk, dus besloot ik te schieten. Met een beetje geluk werd die van richting veranderd en zo had ik mijn tweede er ook in liggen." Het talent verliet het veld na 66 minuten voor het andere talent, Ferdi Kadioglu. Vanaf de bank zag hij hoe NEC de verdiende punten in Nijmegen hield. "Ja, dan zit je op de bank. Super spannend, je kan er dan zelf niets meer aan doen, alleen maar hopen dat je ploeggenoten de voorsprong vast weten te houden. En dan word je ook nog uitgeroepen tot man of the match. Mijn weekend kan niet meer stuk."

Foto: Rob Koppers