Jay-Roy Grot vertrekt bij NEC. De negentienjarige aanvaller maakt een transfer naar Leeds United uit de Engelse Championship, waar hij voor vier jaar tekent. NEC heeft een bonusregeling en een doorverkooppercentage bedongen. Volgens Engelse media is de transfersom 1,6 miljoen euro.

Technisch directeur Remco Oversier: "Deze transfer zie ik als een groot compliment aan onze jeugdopleiding en de staf. Jay-Roy is een voorbeeld van weer een exponent uit eigen vijver die nu een hele mooie stap maakt, een stap waar hij bij ons had aangegeven aan toe te zijn waardoor verlenging niet mogelijk bleek."

"Wij konden hem deze unieke stap bieden met deze transfer, die tegelijkertijd economisch gezien erg goed is voor de club. We hebben een vaste transfersom, een bonusconstructie en een doorverkooppercentage bedongen in de overeenkomst. We wensen Jay-Roy heel veel succes in Engeland en danken hem voor alle jaren bij onze mooie club."

Sinds 2008 kwam Grot uit voor NEC. Daarvoor speelde hij voor Vitesse 1892 en ESA Rijkerswoerd. De grote aanvaller doorliep de jeugdopleiding en speelde in verschillende Nederlandse jeugdelftallen. In de zomer van 2015 tekende hij zijn eerste contract voor drie jaar.

Grot brak in het seizoen 2015/16 door onder trainer Ernest Faber. Hij kwam toen tot tien optredens. Het seizoen erna verdubbelde hij dat aantal onder Peter Hyballa en later Ron de Groot. Grot maakte vijf doelpunten in de Eredivisie.