NEC won woensdagavond verdiend op ’t Lisp bij Lierse SK met 1-2. Jay-Roy Grot was opnieuw trefzeker. De spits sprak na afloop met Omroep Gelderland.

Grot was verantwoordelijk voor de openingstreffer. "Ik kreeg die bal en dacht: die schiet ik vol op goal. De tweede helft kon ik mijn snelheid beter gebruiken en ging het lekker. Het is pittig, want door het EK heb ik minder vrije dagen gehad dan de rest. Maar het is voetbal, dat hoort erbij."

Er gaan al lange tijd geruchten dat de lange spits in de belangstelling staat van verschillende clubs, zowel in het binnen- als buitenland, maar voorlopig focust hij zich gewoon op NEC. "Ik zie wel wat er gebeurt. Ik focus mij nu op NEC. Kampioen worden is zeker niet vervelend.", aldus de 19-jarige Jay-Roy Grot.

Tegen het einde van de wedstrijd kreeg Grot nog een gele prent van de Belgische scheidsrechter, na een opstootje. "Ja, ik kwam in een duel en die speler werd helemaal gek. En daar reageerde ik ook op. Er zat wat vuur in het voetbal. Dat is aan de ene kant ook goed, lekker fel en agressief. We willen allemaal graag winnen. Het is dan net een competitiewedstrijd."

Dinsdag a.s. oefent NEC op de eigen Eendracht tegen Al Jazira, terwijl het een kleine week later, op zaterdag 5 augustus, op bezoek bij kersverse Eredivisionist VVV Venlo de oefencampagne af sluit.

Foto: David van Haren

Check hier het transferoverzicht van de huidige transferperiode