Jay-Roy Grot mocht, nadat hij vorige week op de bank zat, zondagmiddag tegen Excelsior weer in de basis starten. De aanvaller was getergd om het tegen de Rotterdammers goed te doen en dat was duidelijk te merken aan de oerkreet die volgde na de gelijkmaker in de eerste helft. ”Er moest even wat frustratie uit.”

”Tegen FC Twente en een week later mocht ik in de basis beginnen, maar vorige week stond ik er weer langs. Dat was behoorlijk teleurstellend”, vertelt Grot op de clubwebsite. ”Als je dan gelijk weer een doelpunt maakt als je opnieuw de kans krijgt, dan komt er wel even wat los.”

Grot wist niet waarom het in de eerste helft niet zo vloeiend liep bij de Nijmegenaren. ”We liepen teveel achter de bal aan en de ruimtes op het veld waren te groot. We hebben elkaar voor de wedstrijd nog op scherp gezet, maar ik heb geen idee waarom dat dan niet eruit komt.”

”Het was geen reden om te panikeren. Ondanks de snelle tegengoal wist ik dat we genoeg kwaliteiten hadden om het nog om te draaien en de wedstrijd was nog lang zat om een goal te maken. Ik vond het vooral vervelend dat we na rust direct weer een treffer tegen kregen. Daar hadden we de sterke lijn van de laatste minuten voor rust moeten doortrekken. Nu moesten we weer in de achtervolging en kwamen we uiteindelijk tijd tekort om nog een derde treffer te forceren.”

De aanvaller is tevreden met het aantal behaalde punten in de eerste helft van het seizoen. ”We begonnen niet helemaal lekker aan de competitie en lieten daar wat liggen, maar volgens mij zijn we de laatste weken op de goede weg en zijn we ook genoeg punten aan het pakken. We mogen best tevreden zijn met waar we nu staan.”