NEC heeft woensdagavond een overwinning geboekt in een oefenduel met Lierse SK, de nummer twee van het tweede niveau van België van afgelopen seizoen. De wedstrijd in Lier eindigde in 1-2.

Nadat een treffer van Arnaut Groeneveld werd afgekeurd wegens buitenspel, zette Jay-Roy Grot NEC na negentien minuten alsnog op voorsprong. Op aangeven van Joey Sleegers schoot hij raak. Richting de rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Uit een korte corner kwam de bal voor de voeten van Ludovic Buysens, die de bal hard binnen knalde.

In de tweede helft, waar Wojciech Golla het veld inkwam voor Robin Buwalda, nam NEC opnieuw de leiding. Groeneveld omspeelde na een mooie steekpass de doelman van Lierse en scoorde in open doel. Vervolgens kreeg NEC nog kansen op meer. Guus Joppen schoot en kopte over het doel en de doelman van Lierse bracht redding op een poging van Janio Bikel. Het bleef bij 1-2.

Op dinsdag 1 augustus speelt NEC de volgende oefenwedstrijd. Dan komt Al Jazira uit de Verenigde Arabische Emiraten op bezoek. Het duel vindt plaats op De Eendracht en begint om 19:00 uur.


Wedstrijdverloop:
19′ 0-1: Grot
38′ 1-1: Buysens
59′ 1-2: Groeneveld

Opstelling NEC: Delle; Heinloth (60′ Hoogveld), Buwalda (46′ Golla), Sturing, Joppen; Bikel, Sleegers, Den Heijer (60′ Breinburg); Grot, Larsson (60′ Kadioglu), Groeneveld.

Foto: David van Haren