Hoewel NEC zondag ruim verloor van Feyenoord (4-0) genoot Jay-Roy Grot een beetje in De Kuip. Ondanks de uitslag genoot het achttienjarige talent van de sfeer. “Ik vind het heerlijk om voor zoveel mensen te spelen”, zei Grot tegen De Gelderlander.

“Ik was gefocust en ben vooral blij dat ik op deze leeftijd al zulke momenten mag meemaken. Door zulke wedstrijden te voetballen, word ik een betere speler.”

Na een felle openingsfase zakte NEC al snel in en liet het Feyenoord komen. Mohamed Rayhi miste in het begin een grote kans, hij stuitte op oud-ploeggenoot Brad Jones. “Gaat zo’n bal erin, dan wil ik het nog wel eens zien”, stelde Grot. “Na de openingsfase konden we vooral tegenhouden, we slaagden er niet in de bal in de ploeg te houden.”

Lang hield NEC de score op 2-0 en leek er nog een kans in te zitten. De jacht op de aansluitingstreffers liep op niets uit en Feyenoord prikte er in de slotfase nog twee doelpunten bij. “We wisten van tevoren dat Feyenoord een goede ploeg is. Ze leunen op een sterke verdediging en geven weinig weg.”

Foto: Rob Koppers