“Het was een mooie goal. Geweldig om mee te maken.” Jay-Roy Grot heeft zeven minuten betaald voetbal gespeeld, maar hij zag wel hoe een doelpunt meer dan tienduizend mensen op de banken kan laten springen. In de 85e minuut kwam hij in het veld voor de Venezolaan Christian Santos en daardoor kon Foor van de rechtsbuiten positie naar de plek op ‘10’.

Grot bezette de rechterkant en zag vanaf daar hoe Foor vanaf links de bal vlammend in de kruising stond. Foor is net als Grot exponent van de jeugdopleiding van NEC. Grot komt nog net kijken, maar wil zich dit seizoen wel laten zien. “Ik wil in eerste instantie vooral minuten maken op de rechtsbuitenpositie. Ik denk ook dat daar de kansen voor mij liggen. Ik moet het hebben van mijn snelheid en lichaam.” Daar moeten assists en goals uit voortkomen.

Met zijn lichaam van 1.92 oogt de benjamin van het team ouder dan dat hij is. Daarom lijkt hij klaar om een stap richting het eerste van NEC te maken. Concurrentie gaat hij krijgen op de plek waar de Iraniër Alireza Jahanbakhsh vanavond officieel afscheid van nam. Foor, Mayhi en de nieuwe Zweedse aankoop gaan het hem lastig maken. “Maar ik krijg veel steun van mijn familie. Het was vandaag geweldig om in de eerste wedstrijd van het seizoen al te spelen. Het is moeilijk te beschrijven wat je voelt als je op het veld stapt. Je krijgt ontzettend veel energie van het publiek. Je gaat er harder van werken, maar echt alles gaat tegelijk door je heen.

Foto: Rob Koppers