Na Ron Jans is Danny Buijs de volgende trainer die zich zeer positief uitspreekt over NEC. “Het is voor mij geen verrassing dat NEC zo goed is begonnen aan het seizoen. Ze spelen uitstekend voetbal, hebben een volwassen middenveld en een aantal dreigende jongens voorop.” Toch heeft Buijs het volste vertrouwen in zijn ploeg om komende zondag de drie punten mee terug te nemen naar het Noorden.

Naast dat NEC een goed elftal heeft, bewondert Buijs ook dat de ploeg van Rogier Meijer makkelijk kan variëren van systeem. Maar dat kan zijn eigen ploeg ook denkt de oefenmeester van FC Groningen. “Wij kunnen dat ook en dat maakt ons lastig te bespelen. Als wij ons niveau halen, dan komen we in de buurt van een resultaat.”

FC Groningen speelde afgelopen week net als NEC in de eerste ronde van de KNVB-beker. Helmond Sport werd gemakkelijk uitgeschakeld met 4-0. Buijs gaf die wedstrijd een aantal belangrijke spelers rust. Zo speelden Michael de Leeuw, Lerin Duarte en Wessel Dammers niet mee. Zij zullen er zondag tegen de Nijmegenaren wel bij zijn.

De selectie van FC Groningen is op twee spelers na compleet. Alleen verdedigers Mike te Wierik en Radinio Balker zijn niet fit genoeg om mee te reizen naar Nijmegen. Na de 2-0 overwinning op AZ vorige week, heeft Buijs weinig reden om zijn elftal om te gooien. Toch is speculeren over de opstelling van FC Groningen lastig, omdat Buijs dit seizoen nog geen enkele keer startte met dezelfde basiself als de wedstrijd ervoor. Wat wel waarschijnlijk is, is dat de ploeg uit Groningen zal aantreden in een 3-4-3 formatie.

De wedstrijd komende zondag zal een bijzondere worden. Er is geen publiek aanwezig op de tribunes in de Goffert. Dat is een aderlating voor beide ploegen vindt Buijs. “Daar word je niet vrolijk van zo’n leeg stadion. Het is jammer voor hen en voor ons, maar zullen er mee moeten dealen. We gaan er het beste van maken.”

Vermoedelijke opstelling FC Groningen: Leeuwenburgh; Kasanwirjo, Dammers, Van Hintum; Dankerlui, Duarte, Suslov, El Hankouri; Ngonge, De Leeuw, Abraham.

Foto: Rob Koppers