De KNVB heeft in overleg met de Groningse autoriteiten besloten het restant van FC Groningen – NEC dinsdagmiddag 25 april uit te spelen. Om 15:00 wordt het spel in minuut 18 hervat met een vrije trap aan de linkerzijde op de helft van NEC.

De KNVB legt de totstandkoming van de beslissing om het duel uit te spelen uit. “Bij een gestaakte wedstrijd is het aan het competitiebestuur betaald voetbal om vast te stellen wat met het restant van de wedstrijd moet gebeuren. Uitgangspunt is dat de wedstrijd wordt uitgespeeld, omdat dit past bij een eerlijk verloop van de competitie en wedstrijden zo veel mogelijk op het veld moeten worden beslist.”

De wedstrijd zal moeten worden uitgespeeld onder zoveel mogelijk ‘dezelfde omstandigheden’. Mocht Oussama Tannane dus voldoende hersteld zijn om weer bij de wedstrijdselectie aan te sluiten, is dit niet zomaar toegestaan. Alleen in geval van een blessure bij een van de spelers die er zaterdag wel bij waren, mag NEC een vervanger oproepen. Die blessure moet dan worden vastgesteld door een bij de KNVB aangesloten arts.

Geen fans

De lokale autoriteiten in Groningen hebben besloten dat er geen fans welkom zijn in stadion Euroborg. ESPN zal de wedstrijd wel gewoon uitzenden. Algemeen directeur Wilco van Schaik is teleurgesteld in het besluit van de KNVB. “Onze spelers zijn midden in de nacht teruggekomen in Nijmegen, hebben vandaag een vrije dag en morgen kan er nog één keer worden getraind. Dat is een voorbereiding van één training.” Lees de hele reactie van de algemeen directeur hier!

Foto’s: Orange Pictures