Arnaut Groeneveld heeft zijn gewenste transfer te pakken. De buitenspeler van NEC tekent een vierjarig contract bij Club Brugge. Bij de Belgische topclub komt hij een groot aantal landgenoten tegen.

De vraag was na het mislukte seizoen van NEC niet de vraag of, maar wanneer Groeneveld de Nijmeegse club zou verlaten. Regerend landskampioen Club Brugge is een bekende klant van NEC. Twee jaar geleden vond een soortgelijke transfer plaats. Destijds vertrok Anthony Limbombe voor zo’n 2,5 miljoen euro naar zijn vaderland.

Bij Brugge komt Groeneveld ook landgenoten Stefano Denswil en Ruud Vormer tegen. Groeneveld kwam dit seizoen tot 30 wedstrijden voor NEC over alle competities, waarin hij 13 keer scoorde en 17 assists gaf. Over het bedrag doet NEC zoals gewoonlijk geen uitspraken. 

"Ik ben echt héél blij dat ik naar Club kan komen", vertelt Groeneveld op de clubwebsite van Brugge. "Ik had heel wat aanbiedingen, maar heb bewust gekozen voor Club Brugge. De historie en resultaten van het afgelopen seizoen waren al mooi, maar ik heb enkele wedstrijden kunnen zien en was echt onder de indruk van de fans. In Brugge zijn die uniek."

Technisch directeur Remco Oversier reageert op de website van NEC als volgt: "Voor Arnaut is dit een mooie vervolgstap in zijn carrière en we zijn uiteraard hartstikke trots op het feit dat hij vanuit ons de stap maakt naar een absolute topclub in België."