Arnaut Groeneveld stal zaterdag de show met zijn rake vrije trap vlak voor rust in de oefenwedstrijd tegen SC Heerenveen (2-2). De vleugelspeler merkt dat NEC steeds  beter aan het worden is.

"Hij zat er lekker in, ja", zei Groeneveld na afloop tegen ForzaNEC.nl. "Anass en ik mochten vandaag de vrije trappen nemen. Hij lag goed voor een rechtspoot, dus Anass zei: ‘Schiet jij ‘m er maar in’. Vorig seizoen kreeg Gregor Breinburg de voorkeur, hij heeft ook een goede trap. Vandaag was de beurt aan mij. Ik heb een goaltje meegepikt en mijn acties gemaakt. Ik ben zeker tevreden."

Het oefenduel werd ietwat verpest door de rode kaart voor Frank Sturing vlak na de rust. "Stijn Schaars, de aanvoerder van Heerenveen, vroeg nog aan de scheidsrechter of we het niet anders konden oplossen, maar hij wilde niet toegeven. Maar ach, de scheids heeft ook twee grensrechters die meekijken. Daar moet je begrip voor hebben en gewoon met tien man verder gaan."


Groeneveld merkt wel dat NEC zich ontwikkelt onder de nieuwe hoofdtrainer Adrie Bogers.  "Je ziet dat we kwaliteit hebben. Als we ons ding doen, zijn we moeilijk te verslaan. We maken stappen, we worden steeds beter."

Ondertussen is de transfermarkt in volle gang en staat er ook bij NEC nog genoeg te gebeuren. "We kijken van dag tot dag hoe we ons verder kunnen ontwikkelen. Als er nieuwe spelers bijkomen die ons daarbij willen helpen, graag. Dat is voetbal. Concurrentie houdt je sterk. Ik werk keihard op de training en probeer mezelf te bewijzen in dit soort wedstrijden. Daarmee hoop ik op een basisplaats."

Foto: David van Haren