Arnaut Groeneveld kan terugkijken op een goede interlandperiode bij Jong Oranje. De aanvaller van NEC scoorde twee keer, waaronder een belangrijke goal in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Andorra (0-1) van dinsdag. Groeneveld knalde een vrije trap raak.

"Hij ging er goed in", zei Groeneveld bij FOX Sports. "Ik twijfelde of ik ‘m over de muur zou schieten, maar ik zag bij de vorige vrije trap van Teun dat de keeper een stapje naar rechts deed, dus toen schoot ik in de andere hoek. Teun en ik hadden afgesproken dat we om en om de vrije trappen zouden nemen."

Toch was het allesbehalve een gemakkelijke wedstrijd voor Jong Oranje. "Je weet dat je niet op het beste veld speelt en dat zij erg compact zouden spelen. Je gaat er met 1-0 af, maar we hadden misschien wel meer goals kunnen maken. We winnen, dat vind ik het belangrijkste."

Groeneveld kijkt tevreden terug op zijn eerste twee wedstrijden voor Jong Oranje. "Ik heb twee keer als enige een goal gemaakt. Ik ben niets anders dan tevreden en ga vol goede moed terug naar Nijmegen. Het waren leuke dagen. Het niveau is een stukje hoger en de trainingen ook. Ik denk dat het me goed is afgegaan. Ik neem aan dat ik er in september weer bij ben. Als ik niet meer geselecteerd word, zou ik het wel vreemd vinden."

Foto: screenshot FOX Sports