Arnaut Groeneveld heeft donderdag gescoord bij zijn debuut voor Jong Oranje. Helaas voor hem zorgde de treffer niet voor een zege op Jong België. De formatie van bondscoach Art Langeler gaf de goals erg makkelijk weg: 1-4.

De thuisploeg kende geen lekker begin, want Jong België kwam al in de derde minuut op voorsprong door een rake kopbal van Obbi Oulare, in het verleden op huurbasis actief voor Willem II. Nederland ging daarna voor de gelijkmaker, onder anderen via Groeneveld en PSV’er Steven Bergwijn, maar een treffer bleef nog uit. De aanvaller van NEC was met zijn acties wel de smaakmaker aan de zijde van Jong Oranje.

Langeler wisselde in de rust vijf keer, maar Groeneveld mocht blijven staan en daar kreeg de bondscoach geen spijt van. Vlak na rust kreeg de vleugelaanvaller een goede pass van SC Heerenveen-speler Michel Vlap. Groeneveld snelde langs twee verdedigers en werkte de bal met links diagonaal binnen: 1-1.

Vervolgens kwam België echter wel weer snel op voorsprong. Rick van Drongelen ging het bos in en rechtsback Dion Cools tikte de bal achter keeper Justin Bijlow. De verdediging zag er zo’n tien minuten later weer niet goed uit toen Julien Ngoy met speels gemak voor 1-3 zorgde. In de slotfase viel eigenlijk net zo makkelijk de 1-4 van Alexis de Sart. Daarmee was de eindstand bepaald.

Het duel met België was voor Jong Oranje de generale repetitie voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Andorra van komende dinsdag. De ploeg van Langeler trapt om 18.00 uur af in Andorra.

Beginopstelling Jong Oranje: Bijlow; Dumfries, Rosario, Van Drongelen, Ouwejan; Koopmeiners, Ramselaar, Van Amersfoort; Clement, Bergwijn, Groeneveld.