Arnaut Groeneveld richt zich deze dagen op Jong Oranje, waar hij voor het eerst voor werd opgeroepen. De aanvaller heeft een duidelijk doel: "Als ik kan terugkijken op twee goede wedstrijden, dan kan er bij mij een kleine glimlach af", zei hij tegen FOX Sports.

Groeneveld is de enige speler in de selectie die in de Jupiler League speelt. "Dat zegt voor mij eigenlijk niks. Ik ken mijn kwaliteiten en daarmee eindig je niet in de Jupiler League. Of ik ermee geplaagd wordt? Nee, we hebben een prima groep. Ik ken al veel jongens uit mijn tijd bij PSV. En als ik ermee word geplaagd, moet ik ze maar laten zien wat ik kan."

NEC moet Groeneveld vrijdag missen tegen De Graafschap, maar de vleugelspeler heeft niet overwogen om Jong Oranje af te zeggen. "Als je voor Jong Oranje wordt opgeroepen, is dat een eer. Ik verwacht het beste van NEC. Mohamed Rayhi is weer terug, die moet ze maar op sleeptouw nemen. NEC was er natuurlijk niet blij mee, maar je hebt ermee te maken. Je moet ermee dealen als team. Persoonlijk vind ik wel dat er naar de opzet gekeken moet worden, want NEC wordt nu benadeeld."

Foto: Rob Koppers