Arnaut Groeneveld heeft ook in zijn tweede wedstrijd voor Jong Oranje zijn visitekaartje afgegeven. De aanvaller schoot een vrije trap binnen tegen Jong Andorra en bezorgde Nederland daarmee een 0-1 zege in de EK-kwalificatiereeks. Door die driepunter stijgt Jong Oranje naar de tweede plek in Groep 4.

Groeneveld zorgde na veertig minuten alsnog voor een goed einde van een verder saaie en voor Jong Oranje teleurstellende eerste helft. Zeker als je bedenkt dat de vorige ontmoeting in 8-0 eindigden. Groenveld knalde vlak voor rust een vrije trap op fantastische wijze in het doel en liet de keeper volledig kansloos. Voor de NEC-aanvaller zijn tweede treffer in zijn tweede duel voor Jong Oranje.

De wedstrijd kende verder maar weinig hoogtepunten en leek maar weinig op de ontmoeting in Nederland eerder in de kwalificatiecyclus. Groeneveld werd na 87 minuten afgelost door Reading-speler Pelle Clement.

De nummers een in iedere poule gaan naar het EK, evenals de beste vier nummers twee. Nederland staat tweede, maar hoort niet bij de beste vier.

Foto: Orange Pictures