Arnaut Groeneveld was misschien wel de man of the match in een wedstrijd die eigenlijk vanaf de aftrap gespeeld was. Toch vond hij dat hij zelf een goede wedstrijd heeft gespeeld en hij ziet zichzelf alleen nog maar beter worden.

Door het uitresultaat was de thuiswedstrijd tegen FC Emmen eigenlijk niet meer zo belangrijk. "We hadden het uit al goed voor elkaar, dus thuis moet je het gewoon goed uitspelen. Je moet in het begin ervoor zorgen dat je geen goals tegen krijgt. In de rust hadden we veel zelfvertrouwen, we wisten dat we het niet meer zouden weggeven."

Over zijn eigen prestaties was Groeneveld zeker tevreden. "Ik vond dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld. Dan wil ik mezelf graag belonen met een doelpunt, maar dat ging niet. Hoe meer ik speel, hoe meer ik me op mijn gemak ga voelen. Ik ben inmiddels gewend aan het niveau. Ik heb zeker mijn plafond nog niet bereikt en ik ben altijd gretig naar meer". De PSV-jeugdspeler speelt nu twee wedstrijden per week. "Het is zeker even wennen als jonge speler. Wat dat betreft zijn de play-offs wel goed voor mij. Ik maak nu veel minuten en daar word je alleen maar sterker van."

Voorafgaand aan de wedstrijd was al bekend dat NAC de volgende tegenstander zou zijn, maar dat maakt Groeneveld niet zo veel uit. "Ik had geen voorkeur. Ik heb me eerlijk gezegd niet echt verdiept in beide ploegen. Bovendien vind ik dat we genoeg kwaliteit hebben om van NAC Breda én FC Volendam te kunnen winnen. Dus we moeten nu zorgen dat we goed herstellen en er donderdag weer staan."

Die wedstrijd donderdagavond wordt wel moeilijk, denkt Groeneveld. Over het thuispubliek maakt hij zich echter geen zorgen. "NAC-uit wordt sowieso een moeilijke wedstrijd. Ik ben wel iemand die zich er echt van afsluit. Dat is een mentale kwestie, ik ben mentaal sterk genoeg om me daarvan af te zetten. Ik ben bezig met de wedstrijd. Als iemand me uitscheldt, ben ik alleen maar meer gebrand om te scoren. Dat is zeker wel individueel, ik denk dat andere spelers daar wel meer moeite mee hebben."