Arnaut Groeneveld is dé man in vorm bij NEC dit seizoen. Hij leverde tweemaal de assist op Sven Braken vandaag en staat inmiddels al op één doelpunt en vier assists. Dat betekent dat hij bij vijf van de zes goals dit seizoen betrokken is.

Zelf vindt Groeneveld dat nog wat weinig. "De rebound van Sven Braken tegen Go Ahead Eagles na mijn schot? Die telt niet als assist? Helaas", lacht Groeneveld. "Ik ben in ieder geval blij dat ik belangrijk kan zijn voor het team en dat we vandaag weer drie punten hebben gepakt."

De tandem Groeneveld-Braken lijkt al vroeg in het seizoen een zeer effectieve combinatie. Terwijl Groeneveld al vier assists heeft, scoorde Braken vandaag zijn tweede en derde doelpunt. De samenwerking bevalt. "Sven is een goede spits, als je weet hoe je hem kan bereiken."

Na de 2-1 viel Dani Theunissen in om het aanvalstrio compleet te maken. Hoewel hij een ‘concurrent’ is, is Groeneveld onder de indruk van de 17-jarige jeugdspeler. "Wij kennen Dani allemaal wel, hij doet het erg goed bij Jong NEC. Je kan zien dat hij het niveau wel aankan."

Toch werd de wedstrijd vooral getypeerd door de verdedigende aanpak van NEC. Dat is volgens Groeneveld niet de insteek. "Ik denk niet dat wij een defensieve speelstijl hebben. Het pakte vandaag wel zo uit, dus dat is wel iets waar we aan moeten werken. Het is wel vervelend om als aanvaller te moeten zien. We hebben genoeg kwaliteit om vooruit te verdedigen. Maar slechte wedstrijden moeten we ook winnen, dus dat hebben we wel goed gedaan."

Donderdag sloot de transfermarkt zich en hoewel er bij veel spelers wat sluimerde, gebeurde er niks bij NEC. Ook de telefoon van Groeneveld rinkelde af en toe. "Er was zeker wel interesse, maar ik heb bewust gekozen om bij NEC te blijven", aldus Groeneveld, die donderdag met alle vertrouwen afreist naar Den Bosch: "Moet te doen zijn".