Randy Wolters heeft zich maandagavond laten zien bij NEC op bezoek bij Jong Ajax. De aanvaller stond in plaats van de geblesseerde Jonathan Okita in de basis en leverde twee assists. Toch heeft Wolters het gevoel dat hij het bij sommige mensen nooit goed kan doen. En met de 3-3 was hij eigenlijk ook niet helemaal tevreden.

“Ik had willen winnen”, sprak Wolters na afloop tegen ForzaNEC.nl. “Op basis van de eerste helft had dat gemoeten, maar na de tweede helft kom je eigenlijk juist goed weg. Dan toon je veerkracht door de 3-3 eruit te slepen en dat gevoel moeten we vasthouden. Als team moeten we blij zijn dat we er nog 3-3 van maken, maar persoonlijk had ik willen winnen. Ik ben een winnaar en dat had ook best gekund. We moeten hierop voortborduren.”

Wolters vond NEC zeker in fases van de eerste helft prima voetballen. “We hebben een jong team met enkele ervaren spelers die de kar moeten trekken. In de tweede helft namen we het initiatief niet. We speelden in balbezit te snel de lange bal. In de eerste helft maakten we wel goede keuzes aan de bal en daar kwamen ook goede aanvallen uit. Na rust waren we dat kwijt. Hoe dat kwam? Ik zou het niet weten. Als ik het had geweten, was het niet gebeurd. Vanaf de zijkant is het allemaal makkelijk praten. We hebben niet 3-2 gewonnen, 3-2 verloren of 4-2 verloren.”

Okita
Het trainerstrio koos op links voor Wolters in plaats van Okita, die tegen FC Eindhoven nog begon. Wolters had ook graag bij de competitiestart aan de aftrap gestaan. “Ik vind dat ik op die plek hoor te staan. Maar dat is aan de trainers. Ik denk dat ik het vorig seizoen na mijn blessure aardig heb gedaan, voor iemand die net terugkwam van een zware blessure. Ik ben nog steeds niet honderd procent pijnvrij. Als trainers keuzes maken, heb je ermee te dealen. Het gaat niet om Randy Wolters, maar om NEC. Ik vind dat ik op links de beste keuze ben. Als ik dat niet vind, kan ik mijn schoenen beter opbergen. De oude Randy komt steeds meer terug. Mijn blessure was niet niks, dat vergeten sommige mensen weleens. Ik weet hoe het zit en de mensen op de club ook.”

“Dan is het lekker als ik zo’n antwoord kan geven”, vervolgde de aanvaller. “Er zaten fantastische aanvallen tussen. We zijn pas twee wedstrijden onderweg. Als je nu al gaat nuilen, wordt het echt een lang seizoen. We kunnen wel gaan zeiken, maar daar heb ik niks aan. We weten dat het een lang en zwaar seizoen gaat worden. Ik ga geen uitdaging uit de weg. Zo lang ik bij NEC speel, blijf ik altijd honderd procent geven.”

Daarmee was Wolters nog niet klaar. “Ben benieuwd of men nu wel tevreden is. Ik heb het gevoel dat ik het bij bepaalde mensen nooit goed kan doen. Het interesseert me vrij weinig. Ik geef alles voor deze club. Als mensen dat niet willen zien, dan zien ze het lekker niet. Ik moet soms wel lachen om dat Jarda gebeuren, krijg ik via via weleens doorgestuurd. Dan moet ik lachen om wat bepaalde mensen te zeggen hebben. Leuk dat ze het voor de supporters doen en daar moet het ook lekker blijven. Ik krijg er vrij weinig van mee, het boeit me niet echt. 98 procent van de supporters zijn super blij met mij en ik geef iedere wedstrijd alles. Meer kan ik niet doen. Ik heb er geen slapeloze nachten van.”

Foto: Orange Pictures