De selectie van NEC trok maandagochtend voor het eerst in lange tijd weer de voetbalschoenen aan. Veel bekende gezichten, maar ook al wat nieuwelingen. Aanvoerder Gregor Breinburg was in ieder geval nog van de partij.

"De selectie is redelijk intact gebleven, maar het is nog vroeg. Je kan er nog niet zoveel over zeggen, ik zou niet weten welke elf er op het formulier staan bij de eerste wedstrijd.", vertelt Breinburg tegenover de camera van FOX Sports. "Ik weet niet of ik wel op dat formulier sta. Er spelen wel wat dingen. Ik heb drie opties, namelijk binnenland, buitenland of blijven."

Lees ook: "Ontspannen sfeer bij eerste training NEC"

Afgelopen winter ketste een transfer naar LA Galaxy al af. Gaat de middenvelder alsnog richting Amerika? "Het is niet zo nadrukkelijk meer Amerika. Er zijn ook andere dingen bijgekomen. Ik ben nu hier, ik heb veel plezier. Ik hou van voetbal en ben blij dat het weer is begonnen.", Breinburg gaf nog wel een tip. "In alle landen waar clubs interesse in mij hebben getoond wordt Engels gesproken."

NEC heeft in de afgelopen vier jaar elk jaar een nieuwe trainer moeten aanstellen. Ook dit seizoen is dat weer het geval, maar het is voor het eerst dat hij er nog niet is bij de eerste training. "Dit wordt mijn vierde seizoen, ik heb er inmiddels al drie versleten. Ik vind het moeilijk om een trainer op te noemen die goed bij deze club past. Ik wacht af en zie het vanzelf wel.", besluit de 25-jarige Breinburg, die nog een eenjarig contract heeft.

Lees ook: Bogers leidt eerste training NEC: "Fantastisch mooie club"

Foto: David van Haren