Björn Vleminckx liet zich woensdagavond direct weer gelden als goaltjesdief in de eerste wedstrijd van NEC in het nieuwe jaar. De Belgische aanvaller was met dertien doelpunten reeds topscorer van de Eredivisie en scherpte zijn totaal tegen AZ aan tot vijftien. De van KV Mechelen overgekomen spits rekent in zijn tweede jaar af met alle kritiek en lijkt daar flink van te genieten.
“Staat Janko nu op twaalf?”, zei hij woensdag tegen Omroep Gelderland, met een schuin oog kijkend naar zijn Oostenrijkse collega bij FC Twente. “Dan is het goed dat ik er twee gemaakt heb. Het is nu vijftien om twaalf. Ik probeer zo lang mogelijk topscorer te blijven.” Vooral de tweede goal van Vleminckx was van hoge kwaliteit. “Ik joeg door op de keeper en vervolgens kopten zij verkeerd terug en ik dacht ‘Waarom niet proberen vanaf 25 meter?’ De bal vloog zo over Romero heen.”
“En dat terwijl ik het voetballend een van mijn mindere wedstrijden vond”, aldus het goudhaantje van de Nijmegenaren. Dit seizoen was hij al tegen drie tegenstanders (Willem II, FC Groningen en De Graafschap) goed voor drie doelpunten. Met zijn veertiende en vijftiende doelpunt zit hij bijna op de grens van zijn beste seizoenstotaal ooit; in het seizoen 2006/07 maakte hij eens zestien competitietreffers voor Mechelen.
Bron: Voetbalzone.nl