John Goossens maakt het seizoen af in het shirt van NEC. De middenvelder leek op weg naar Swansea City, dat al overeenstemming had bereikt met de Eredivisionist over de overgang van Goossens, maar gaf afgelopen week de voorkeur aan een langer verblijf in Nijmegen. Daardoor kan de 23-jarige Heemskerker zijn huidige werkgever aan het einde van deze jaargang transfervrij verlaten.
Goossens vertelt in de Gelderlander waarom hij afziet van een transfer naar Wales. ”Ik heb er eerst met de familie over gesproken en het daarna afgerond met mijn zaakwaarnemer. Voor mijn gevoel is de stap naar de Premier League te groot. Dat is de voornaamste reden om het niet te doen”, aldus linkspoot. ”De trainer (Alex Pastoor, red.) was blij dat ik bleef. Dat gaf me een goed gevoel.”
Bij NEC is men weinig gelukkig met de beslissing van Goossens om de club nog een half seizoen trouw te blijven, daar de Nijmegenaren hierdoor kunnen fluiten naar een transfersom voor de spelmaker, die al in een vroeg stadium te kennen had gegeven zijn aflopende contract niet te willen verlengen. Technisch directeur Carlos Aalbers noemde het afketsen van de transfer uiterst teleurstellend.