Het was al enige tijd duidelijk maar vandaag werd het bevestigd: John Goossens is met ingang van volgend seizoen speler van Feyenoord. In De Kuip tekende hij woensdagmiddag een contract dat hem voor vier jaar aan de Rotterdammers verbindt. De 23-jarige middenvelder was samen met zijn vriendin, zoontje en zaakwaarnemer naar Rotterdam afgereisd om de benodigde handtekeningen onder zijn verbintenis bij Feyenoord te zetten. Goossens zelf ziet het als een mooie stap vooruit.

“Er was van meer clubs interesse, maar ik heb heel bewust voor Feyenoord gekozen. Niet alleen omdat de naam en de uitstraling van Feyenoord voor zich spreken, maar ook omdat ik hoop hier om de prijzen te gaan spelen,” aldus Goossens. “Bij NEC heb ik de afgelopen jaren een hoop geleerd, maar ik denk dat ik bij Feyenoord nog veel stappen kan maken. De komende maanden zal ik me nog helemaal op NEC richten. Ik zal alles geven om daar het seizoen goed af te maken."
Technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord is blij met de komst van Goossens. “Binnen heel Feyenoord waren we ervan overtuigd dat John een perfecte versterking kan zijn voor onze selectie”, zei Van Geel. “Hij is een linkspoot die op verschillende posities uit de voeten kan. Bij NEC heeft John zich ontwikkeld tot een volwassen en goede eredivisie speler en wij denken dat hij zich bij ons nog verder kan ontwikkelen.”

Nadat Goossens zijn handtekening onder het contract had gezet ontving hij een Feyenoord-shirt met daarop zijn eigen naam. Verder roemt hij Feyenoord en vindt hij het een grote eer om volgend seizoen bij de club te spelen. "Het is alleen al fantastisch om hier in het stadion rond te kijken. Dit seizoen bewijst de ploeg al dat het niveau er is om Europees voetbal te halen. Het zou fantastisch zijn als ik volgend seizoen met Feyenoord Europees kan spelen."

Goossens kwam in 2009 over van Ajax, waar hij niet door kon breken en alleen in Jong Ajax minuten maakte. Bij NEC werd hij vooral bekend om zijn uitstekende traptechniek. Op 18 oktober 2009 maakte hij een prachtig doelpunt tegen ADO Den Haag. Deze werd tevens verkozen tot doelpunt van het seizoen 2009-2010.