Door een schorsing van Nick van der Velden leek John Goossens zich te kunnen opmaken voor een basisplaats in de competitiewedstrijd tegen FC Groningen van zaterdagavond. Omroep Gelderland meldt echter dat NEC-trainer Alex Pastoor ervoor kiest niet Goossens maar Navarone Foor of Melvin Platje op te stellen als vervanger van de dertigjarige middenvelder, die vorige week zijn vijfde gele kaart dit seizoen ontving.

Pastoor kan tegen de noorderlingen weer beschikken over Nathaniel Will. De rechtsback miste de laatste twee duels vanwege een enkelblessure, maar lijkt fit genoeg om te starten. Will krijgt de voorkeur boven zowel Zoltán Szélesi als Pavel Cmovs, die de laatste weken hun kans kregen maar die niet aangrepen. Rens van Eijden, Bram Nuytinck en Kevin Conboy completeren de door doelman en aanvoerder Gábor Babos aangevoerde defensie.

Abdisalam Ibrahim is na een langdurige schorsing, vanwege een bij de beloften opgelopen rode kaart, weer speelgerechtigd, maar zal niet terugkeren in de basisopstelling. Naar alle waarschijnlijkheid kiest Pastoor er opnieuw voor om Ryan Koolwijk naast Krisztián Vadócz op te stellen. Lasse Schöne en Leroy George lijken ook te starten tegen Groningen, evenals centrumspits Género Zeefuik. Indien Platje de voorkeur krijgt boven Foor, zal NEC mogelijk aantreden in een 4-4-2-formatie.

Vermoedelijke opstelling NEC: Babos; Will, van Eijden, Nuytinck, Conboy; Vadócz, Koolwijk; Foor/Platje, Schöne, George; Zeefuik.