Na drie maanden stond hij eindelijk weer op het veld in de Eredivisie. Maar na 22 minuten was de wedstrijd voor John Goossens al voorbij. Ajax – NEC moest zonder hem verder. "Er zit een botje klem achter in mijn enkel", vertelt de middenvelder tegen Elf Voetbal.
"Ik gleed weg en voelde direct pijn. Het voelt net alsof er een naald in je achillespees wordt gestopt. Ik wist direct genoeg. Met bepaalde bewegingen kan het kapsel wat los worden gemaakt, zodat de ruimte rond het bot wat groter wordt. Maar er komt dan vocht bij. Verder spelen ging niet meer. Ik wist direct hoe laat het was." De Heemskerker, die aan de aftrap verscheen als hangende linksbuiten, heeft de blessure aan de rechterenkel al eerder meegemaakt. "Het is enkele keren eerder gebeurd, maar de laatste keer was anderhalf jaar geleden. Ik kan het via een operatie weg laten, maar dan ben ik er ruim twee maanden uit. Dat houdt me tegen", vertelde hij tegenover ELF Voetbal.
 
"Het kan morgen alweer over zijn. Maar voor hetzelfde geld blijf ik er nog twee tot drie weken last van houden. Het is enorm balen. Eindelijk mocht ik na drie maanden weer spelen en dan gebeurt dit. Ach, je kunt jezelf de put inpraten. Maar ik blijf positief. Ik zat lekker in de wedstrijd op het moment dat het gebeurde en ik trainde alweer drie weken zonder problemen mee met de groep. Het probleem met mijn knie is helemaal verholpen gelukkig."
 
Goossens vond het niet extra speciaal dat het juist tegen Ajax gebeurde. "Ik heb er natuurlijk mijn jeugdopleiding doorlopen, maar het is voor mij een beetje een gesloten boek. Ajax blijft een topclub. Als ik er nog ooit zou kunnen spelen, zou dat hartstikke mooi zijn. Maar ik speel nu voor NEC." Zijn ploeg leed na negentig minuten een geflatteerde 0-3 nederlaag. "Het niveau aan onze kant was tijdens de wedstrijd steeds meer een beetje aan het wegzakken. We konden niet meer gevaarlijk worden na rust. Ajax speelde ook niet geweldig, maar je ziet hoe degelijk ze kunnen voetballen in zo’n wedstrijd. Het is zonde. Ik had het gevoel dat we vandaag een goed resultaat konden neerzetten."
Bron: www.elfvoetbal.nl