John Goossens kan NEC zaterdagavond tegen Roda JC Kerkrade na twee maanden blessureleed weer van dienst zijn. De middenvelder liep op de tweede speeldag van het seizoen, thuis tegen Excelsior (2-0 winst), een knieblessure op en was sindsdien uit de roulatie. Komend weekeinde behoort Goossens weer tot de wedstrijdselectie van hoofdtrainer Alex Pastoor.
De 23-jarige Heemstedenaar kwam op 17 augustus in botsing met Excelsior-speler Tim Vincken. "In eerste instantie dacht ik dat er niet zoveel aan de hand was, maar al snel bleek dat ik een scheurtje in de buitenband van de rechterknie had”, vertelt Goossens in gesprek met De Gelderlander.
"Ik zat er even helemaal doorheen”, vervolgt de vaardige linkspoot. ”Ik had de hele voorbereiding gespeeld. Van de trainer kreeg ik een basisplaats. En toen gebeurde me dit. Voor deze blessure staat tien tot twaalf weken. Ik wist gelijk waar ik aan toe was.”
Goossens, wiens contract in Nijmegen aan het einde van deze jaargang afloopt, vangt het duel met Roda aan vanaf de bank en hoopt dan ook op speelminuten. "Even dat signaal afgeven aan de buitenwereld. Dat ze het zien: die Goossens is er weer.