John Goossens werkte dit seizoen pas vier competitiewedstrijden af namens NEC, maar de aanvallende middenvelder staat toch voor een mooie transfer in de winterse transferperiode. De Telegraaf meldt vrijdag dat het Engelse Swansea City, momenteel actief op het hoogste niveau, overeenstemming heeft bereikt met de Nijmeegse club over een transfer van de linkspoot, wiens contract aan het einde van deze jaargang afloopt in de Keizerstad.

NEC staat niet onwelwillend tegenover een vertrek van de 23-jarige Goossens, daar hij zijn aflopende verbintenis weigert te verlengen. Op deze manier zou de Eredivisionist toch nog wat kunnen verdienen aan de creatieveling, die door een knieblessure pas vier duels voor NEC speelde dit voetbaljaar. Naar verluidt hengelde ook Feyenoord naar Goossens’ diensten, maar omdat die vereniging de intentie had om hem pas in de zomer van 2012 naar Rotterdam te halen, lijkt een overstap naar de Premier League het meest voor de hand liggend.
De geboren Heemskerker is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax, maar speelde nimmer een officiële wedstrijd voor de hoofdstedelingen. Derhalve koos Goossens in het seizoen 2008/2009 voor een overgang naar NEC. Voor die club kwam hij sindsdien 64 keer in actie en liet hij elf maal het net bollen.

Goossens is na Lasse Schöne – hij staat in de belangstelling van het Spaanse Osasuna – de tweede sterkhouder van NEC die in verband wordt gebracht met een tussentijds vertrek. Beide middenvelders kunnen volgend jaar gratis de deur uitlopen, maar de Gelderlanders hopen daar een stokje voor te kunnen steken middels een winters vertrek van het tweetal.