John Goossens kan komende zaterdag in actie komen tijdens de competitiewedstrijd tegen NAC Breda. Zijn werkgever NEC laat weten dat het beroep tegen de schorsing van de middenvelder over zes dagen zal dienen; Goossens mag volgens de regels tot het moment van de zitting gewoon in actie komen voor NEC. Dinsdag krijgt hij de uitkomst van het beroep te horen.
De tuchtcommissie van de KNVB schorste Goossens voor drie wedstrijden onvoorwaardelijk , vanwege zijn rode kaart in de bekerwedstrijd tegen FC Dordrecht. Deze straf in zwaarder dan het eerste voorstel van de aanklager betaald voetbal, die Goossens voor drie duels waarvan één voorwaardelijk wilde schorsing. NEC liet zaterdag op haar website weten ‘onmogelijk te kunnen leven’ met het besluit van de tuchtcommissie en tekende beroep aan.
Nu heeft de Nijmeegse vereniging te horen gekregen dat de zitting gepland staat voor volgende week dinsdag. Coach Wiljan Vloet kan dus een beroep doen op Goossens in de uitwedstrijd in Breda. Mocht de schorsing van drie duels daarna gehandhaafd blijven, dan mist de middenvelder de wedstrijden tegen Heracles Almelo en FC Groningen.