Hij scoort niet vaak. Maar als John Goossens het net treft, doet hij dat op prachtige wijze. De 1-1 gelijkmaker vanmiddag in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag was van wereldniveau.
De middenvelder van NEC, die vandaag als linksbuiten acteerde, voltrok zijn actie op gevoel. "Ik kreeg de bal van Björn (Vleminckx, red.). Ik controleerde hem om te zoeken naar een diepgaande speler. Die vond ik echter niet, waardoor ik de bal nogmaals aannam. Toen kwam hij echter zo gunstig voor me uit, dat ik besloot een poging te wagen. Dat probeer ik wel eens vaker. Eerlijk gezegd heb ik niet gekeken waar de keeper (Barry Ditewig, red.) stond, maar hij ging er lekker in," vertelt hij tegenover ELF Voetbal.
Vorig jaar maakte Goossens ook één doelpunt voor NEC. Toen trof hij op prachtige wijze ook al van afstand. FC Twente was destijds in het McDOS Goffertstadion de tegenstander. "Dat was toch een ander doelpunt. Een laag, strak schot. Maar ik ben niet iemand die zich hier druk overmaakt. Daar houd ik me niet mee bezig. Mijn omgeving hecht er meer waarde aan dan ik zelf. Ik ga vanavond ook niet met opzet het doelpunt terugkijken."
Buiten het doelpunt van Goossens was het duel tussen NEC en ADO Den Haag van een slecht niveau. "We moeten deze wedstrijd snel vergeten. Het was niet goed, dat beseft iedereen. Een reden kan ik niet aangeven. Natuurlijk was er in de tweede helft wel veel strijd. En strijd vormt nu immers de basis voor een overwinning."
Zelf acteerde Goossens voor het eerst bij NEC als linksbuiten. "Ik heb me er twee weken op kunnen voorbereiden. Ik vind het een mooie positie. Ik krijg een redelijk vrije rol en dat ligt me wel. Hopelijk kan ik dat volgende week tegen PSV opnieuw laten zien."
Bron: Elf Voetbal