NEC-trainer Alex Pastoor koos er vorige week tegen Feyenoord (0-2 verlies) voor om Leroy George zijn basisplaats af te nemen ten faveure van John Goossens, maar de 45-jarige Amsterdammer lijkt terug te zijn gekomen op die beslissing. Omroep Gelderland meldt dat George zaterdagavond vanaf het eerste fluitsignaal zal spelen in het competitieduel met Roda JC Kerkrade.

Pastoor moet het in het Parkstad Limburg Stadion stellen zonder rechtervleugelverdediger Nathaniel Will. Hij is gekwetst door een enkelblessure en zal vervangen worden door de Hongaar Zoltan Szélesi. Rens van Eijden, Bram Nuytinck en Kevin Conboy zullen de door doelman en aanvoerder Gábor Babos aangevoerde defensie als gewoonlijk completeren.

Op het middenveld ontbreekt Abdisalam Ibrahim nog altijd. De dit seizoen van Manchester City gehuurde Noor is geschorst, vanwege een bij de beloften opgelopen rode kaart. Zodoende behoudt Ryan Koolwijk zijn basisplaats, naast de laatste weken excellerende Krisztián Vadócz.

Voorin zullen Nick van der Velden, Lasse Schöne en George de nog altijd droog staande Género Zeefuik ondersteunen. NEC was deze jaargang pas twintig keer trefzeker en heeft grootse moeite met het produceren van doelpunten. Ter vergelijking: Roda-spitsen Sanharib Malki en Mads Junker komen gezamenlijk (19) al bijna aan de gehele Nijmeegse productie.

Vermoedelijke opstelling NEC: Babos; Szélesi, van Eijden, Nuytinck, Conboy; van der Velden, Vadocz, Schöne, Koolwijk, George; Zeefuik.