John Goossens moest in de tweede helft het veld verlaten met een enkelblessure. Gelukkig voor NEC viel hij pas uit nadat hij met een vrije trap de Nijmegenaren op 1-0 had gezet. Tegenover Eredivisielive toont hij zich tevreden met zijn doelpunt: “Die zwabberballen zijn voor spelers erg mooi.”
Minder mooi is de blessure die hij opliep. “Ik heb een beetje last van mijn enkel. Ik hoop niet dat ik terugval in dezelfde blessure die ik eerder had. Dat had te maken met het botje achter in het gewricht. Maar morgen zullen we verder kijken.”
Zijn vrije trap ging recht door het midden, maar toch kon Luciano geen hand achter de bal krijgen, omdat hij zich verkeek en naar de hoek dook. “Je weet dat die nieuwe ballen raar doen. De keeper reageerde ook goed, want de bal ging eerst naar de hoek maar zwabberde terug. Je ziet dat heel vaak gebeuren. Het is zuur voor de keepers, maar mooi voor de spelers.”
Goossens vond de eerste helft van zijn ploeg zeer zwak. “We hadden heel veel moeite met hun middenveld. We kwamen niet aan voetballen toe en waren de bal na drie, vier keer overspelen al weer kwijt. Er stond gelukkig een heel ander NEC de tweede helft. Bij bekervoetbal geldt alleen de overwinning, dus ondanks dat het misschien sneaky was, had ik hier vooraf voor getekend.”
Gezien de voorlaatste plaats van NEC in de competitie, was de bekeroverwinning meer dan welkom in Nijmegen. “Dit geeft een topgevoel. Iedereen weet dat we een niet al te best seizoen draaien en dan is dit een goede afsluiter. Nu overheerst er de vreugde. We kunnen in de winterstop alle koppen weer fris maken en proberen een goede tweede seizoenshelft neerzetten.”