Piekfijn in pak staat John Goossens na NEC-Ajax flink te balen. Ondanks een puike wedstrijd in een uitpuilend Goffertstadion staat zijn ploeg zondagmiddag met lege handen. “Zuur dat je net voor rust die gelijkmaker tegen krijgt”, mokt Goossens. “Ga je toch net wat minder fijn de kleedkamer in.”
De 1-1 van Miralem Sulejmani in de 45e minuut was dan ook een flinke domper voor de ploeg na een bijzonder sterke eerste helft. “Ik wil nou niet zeggen dat we de beste eerste helft van het seizoen hebben laten zien maar we speelden uitstekend. We zetten goed druk maar laten helaas na 2-0 en 3-0 te maken.”
En daar krijgen de Nijmegenaren in de tweede helft de rekening voor gepresenteerd. “Dat constante druk zetten is eigenlijk niet een hele wedstrijd vol te houden. Op een gegeven moment moet ik zelf ook net iets vaker achter Van der Wiel aan terwijl dat natuurlijk andersom zou moeten zijn. Dan komen er dus ruimtes en dan weet je dat Ajax daar gebruik van kan maken.”
Een bemoedigend tikje van Ajax-verdediger Vernon Anita die op dat moment grijnzend voorbij loopt, is het teken voor oud-Ajacied Goossens om toch wat op de fleuren. “Ja, negen van de tien jongens ken ik nog daar”, glimlacht Goossens. “Toch wel speciaal om tegen je oude ploeg te spelen.” En dan grimmig: “Maar een nederlaag is tegen iedereen hetzelfde.”